Darmowa dieta 3100 kcal nr 7809



Śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami
545 kcal
Łączna waga porcji: 463g.

B: 17.91 g T: 8.62 g W: 103.41 g (BŁ: 8.61 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

18   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
534 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 23.6 g T: 11.72 g W: 88.8 g (BŁ: 9.98 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Rosół z kury
682 kcal
Łączna waga porcji: 874g.

B: 52.88 g T: 33.68 g W: 53.84 g (BŁ: 23.52 g)

Bezglutenowe  

40   14

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Podwieczorek


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
578 kcal
Łączna waga porcji: 1114g.

B: 5.82 g T: 24.2 g W: 91.84 g (BŁ: 14.06 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   61

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
740 kcal
Łączna waga porcji: 676g.

B: 23.26 g T: 32.3 g W: 97.36 g (BŁ: 15.58 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3079 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 123.47 g
Tłuszcz: 110.52 g
Węglowodany: 435.25 g (w tym błonnik: 71.75 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 360g     1,80 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 12g     0,96 zł (7,99 zł)
Cebula 200g     0,47 zł (1,89 zł)
Czosnek 20g     0,88 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 400g     4,88 zł (5,49 zł)
Goździki 4g     0,52 zł (1,29 zł)
Gruszka 260g     1,82 zł (6,99 zł)
Imbir 10g     0,28 zł (5,69 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 24g     2,24 zł (13,99 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 200g     2,25 zł (4,49 zł)
Marchew 90g     0,27 zł (2,29 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 750ml     2,62 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 60g     2,64 zł (10,99 zł)
Pomidory 680g     3,62 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Rodzynki 22g     0,49 zł (4,49 zł)
Seler, korzeń 300g     1,15 zł (2,69 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Udko z kurczaka 240g     4,36 zł (9,99 zł)
Woda 500ml 0,00 zł (0,00 zł)



×