Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 12g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Goździki | 4g |
![]() |
|
Gruszka | 260g |
![]() |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 750ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 680g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 300g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 240g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |