Darmowa dieta 3100 kcal nr 8096



Śniadanie


Zapiekanka z grahamki z pieczarkami
670 kcal
Łączna waga porcji: 700g.

B: 30.6 g T: 13.14 g W: 117.56 g (BŁ: 19.1 g)

Wegetariańskie  

56   11

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Bułkę kroimy na pół, smarujemy margaryną, a następnie nakładamy pokrojone pieczarki i starty ser. Pieczemy w piekarniku, zjadamy z pokrojonymi pomidorkami.


Drugie śniadanie


Jaglanka z borówkami (wersja lżejsza)
396 kcal
Łączna waga porcji: 386g.

B: 15.65 g T: 13.89 g W: 55.19 g (BŁ: 6.15 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

17   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
908 kcal
Łączna waga porcji: 1038g.

B: 21.54 g T: 35.5 g W: 135.1 g (BŁ: 20.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   45

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Koktajl melonowy z imbirem
522 kcal
Łączna waga porcji: 1074g.

B: 6.27 g T: 9.78 g W: 107.13 g (BŁ: 6.39 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   47

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.



Kolacja


Soczewica czerwona z indykiem i szparagami
561 kcal
Łączna waga porcji: 650g.

B: 43.39 g T: 19.32 g W: 58.82 g (BŁ: 10.18 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

12   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Na koniec dodajemy pomidory. W międzyczasie gotujemy na parze szparagi i przygotowujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3057 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 117.45 g
Tłuszcz: 91.63 g
Węglowodany: 473.8 g (w tym błonnik: 62.14 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 18g     1,26 zł (6,99 zł)
Borówka amerykańska 80g     2,24 zł (6,99 zł)
Bułka grahamka 180g     2,46 zł (2,67 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Dynia 500g     4,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 2g     0,26 zł (1,29 zł)
Imbir 6g     0,17 zł (5,69 zł)
Imbir (proszek) 2g     0,25 zł (1,89 zł)
Mak niebieski 5g     0,16 zł (6,29 zł)
Makaron ryżowy 100g     3,90 zł (7,79 zł)
Margaryna do pieczywa 10g     0,11 zł (2,69 zł)
Melon 300g     3,00 zł (11,99 zł)
Migdały 5g     0,42 zł (8,49 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 750ml     7,12 zł (9,49 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 2g     0,18 zł (1,79 zł)
Polędwica z indyka 120g     5,64 zł (7,99 zł)
Pomidory koktajlowe 320g     4,47 zł (6,98 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Ser mozzarella 30g     0,77 zł (3,19 zł)
Sezam 20g     0,52 zł (7,79 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 70g     1,04 zł (5,19 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Wiórki kokosowe 6g     0,12 zł (3,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×