1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
4,35 zł
(13,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 80g |
2,24 zł
(6,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 200g |
21,84 zł
(27,96 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
2,04 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Filet z łososia | 160g |
15,74 zł
(24,59 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
1,40 zł
(2,79 zł) |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
0,26 zł
(1,29 zł) |
|
Limonka | 100g |
1,56 zł
(4,99 zł) |
|
Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
Makaron ryżowy | 160g |
6,23 zł
(7,79 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 60g |
6,89 zł
(11,49 zł) |
|
Papryka jalapeno | 30g |
2,00 zł
(19,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 170g |
1,78 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
6,39 zł
(7,99 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
3,19 zł
(3,99 zł) |
|
Suszona kolendra | 1g |
0,09 zł
(1,29 zł) |
|
Suszone pomidory | 28g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |