1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 200g |
2,00 zł
(7,99 zł) |
|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Dynia | 500g |
4,00 zł
(11,99 zł) |
|
Gałka muszkatołowa | 2g |
0,26 zł
(1,29 zł) |
|
Imbir (proszek) | 2g |
0,25 zł
(1,89 zł) |
|
Jabłko | 200g |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 160g |
1,12 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
3,71 zł
(4,17 zł) |
|
Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 40g |
0,39 zł
(3,39 zł) |
|
Kiwi | 450g |
6,74 zł
(7,49 zł) |
|
Makaron ryżowy | 100g |
3,90 zł
(7,79 zł) |
|
Masło orzechowe | 20g |
0,71 zł
(11,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
0,07 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 2g |
0,18 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Por | 140g |
2,43 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
Sezam | 20g |
0,52 zł
(7,79 zł) |
|
Suszone pomidory | 20g |
0,50 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |