Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |