Wsypać wszystkie składniki do pojemnika, wbić jajka, zmiksować blenderem, smażyć na oleju do ścięcia ok 10 min, przerzucić na drugą stronę na 2min.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 272g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 250g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |