Darmowa dieta 3200 kcal nr 4101



Śniadanie


Bananowy budyń jaglany z miodem (bez laktozy)
489 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.81 g T: 5.36 g W: 103.95 g (BŁ: 3.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

36   54

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.


Drugie śniadanie


Makaron z pesto
708 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 25.3 g T: 22.98 g W: 106.18 g (BŁ: 11.08 g)

Wegetariańskie  

77   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)
690 kcal
Łączna waga porcji: 352g.

B: 11.69 g T: 26.25 g W: 102.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

49   44

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Podwieczorek


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
760 kcal
Łączna waga porcji: 842g.

B: 14.02 g T: 5.94 g W: 175.16 g (BŁ: 22.76 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

77   52

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Kolacja


Dorsz gotowany na parze z brokułem
521 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 36.54 g T: 9.93 g W: 77.68 g (BŁ: 11.65 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

27   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Dorsza solimy i okładamy plastrami pokrojonej cytryny. Brokuła solimy i gotujemy na parze razem z dorszem przez ok. 20 - 25 minut. Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną, bieżącą wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem. Gotujemy w posolonej wodzie w proporcjach 1:2,5 (kasza:woda) przez ok. 15 minut. Podajemy na talerzu, posypane sezamem. Brokuła polewamy oliwą z oliwek.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3168 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 96.36 g
Tłuszcz: 70.46 g
Węglowodany: 565.11 g (w tym błonnik: 49.91 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Brokuły 300g     4,49 zł (7,49 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Cynamon 8g     1,02 zł (2,29 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Dorsz, świeży, filety bez skóry 100g     7,66 zł (22,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Jabłko 720g     3,14 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 255g     2,47 zł (3,39 zł)
Makaron pełnoziarnisty 140g     1,68 zł (5,99 zł)
Miód pszczeli 10g     0,37 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 72g     0,26 zł (3,59 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Pesto z bazylią 60g     6,66 zł (9,99 zł)
Pomidory koktajlowe 200g     2,79 zł (3,49 zł)
Rodzynki 14g     0,31 zł (4,49 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×