Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać mąkę i dobrze wymieszać, dodać jajko i trochę soli. Ciasto ma być luźne. Wymieszać dokladnie i odstawić na 15-20 minut. W opiekaczu do tostów wykładamy żółty ser na spód, na serze układamy warzywa, a całość zalewamy ciastem. Pieczemy przez 10-15minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 106g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 300g |
![]() |
|
Majonez | 150g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 200g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 300g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 340g |
![]() |
|
Szczypiorek | 40g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 360g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 360g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |