1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 125g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jarmuż | 20g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 240g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Marchew | 500g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 940ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 500g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Nasiona chia | 25g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 80g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 100g |
![]() |
|
Pietruszka, liście | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 50g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 150g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 225ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |