1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 450g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |