Darmowa dieta 3500 kcal nr 1964



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)
690 kcal
Łączna waga porcji: 352g.

B: 11.69 g T: 26.25 g W: 102.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Kanapki z pesto
826 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 20.66 g T: 19.42 g W: 156.86 g (BŁ: 27.16 g)

Wegetariańskie  

46   28

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
908 kcal
Łączna waga porcji: 1038g.

B: 21.54 g T: 35.5 g W: 135.1 g (BŁ: 20.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   44

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie
504 kcal
Łączna waga porcji: 900g.

B: 9 g T: 0 g W: 126 g (BŁ: 18 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   35

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Koktajl z borówek
588 kcal
Łączna waga porcji: 1065g.

B: 30.9 g T: 15.9 g W: 86.1 g (BŁ: 11.7 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

27   14

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3516 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 93.79 g
Tłuszcz: 97.07 g
Węglowodany: 606.2 g (w tym błonnik: 77.88 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 1200g     33,55 zł (34,95 zł)
Chleb żytni 280g     2,65 zł (3,79 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Dynia 500g     4,00 zł (11,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Gałka muszkatołowa 2g     0,26 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 2g     0,25 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Makaron ryżowy 100g     3,90 zł (7,79 zł)
Mleko krowie 1,5% 750ml     2,62 zł (3,49 zł)
Mąka kukurydziana 72g     0,26 zł (3,59 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 140g     2,56 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 40g     4,44 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 2g     0,18 zł (1,79 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Sałata masłowa 60g     2,14 zł (4,99 zł)
Sezam 20g     0,52 zł (7,79 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 350ml 0,00 zł (0,00 zł)



×