Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
1. Sałatę opłucz przełóż do miseczki. 2. Wszystko pokrój i wyłóż na sałatę. 3. Skrop oliwą i dopraw. 4. Zjedz z opieczonym chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czarne oliwki | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z łososia | 160g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 160g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 90g |
![]() |
|
Pomidory | 160g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 240g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 90g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 118g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 80g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |