Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
Cukinia | 200g |
2,00 zł
(8,49 zł) |
|
Czekolada deserowa | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Czekolada gorzka | 15g |
0,67 zł
(4,49 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Masło orzechowe | 160g |
5,64 zł
(11,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 275g |
10,31 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 150ml |
2,70 zł
(8,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 60ml |
0,21 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 8g |
0,20 zł
(0,75 zł) |
|
Płatki owsiane | 120g |
0,79 zł
(3,29 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Suszone pomidory | 30g |
0,75 zł
(6,99 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 15g |
0,30 zł
(3,99 zł) |