Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 20g |
![]() |
|
Brokuły | 320g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cukinia | 120g |
![]() |
|
Curry | 6g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Gruszka | 260g |
![]() |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 1020g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kalafior | 120g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 40ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 40g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 90g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 300g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 200g |
![]() |