Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bazylia (suszona) | 20g |
4,58 zł
(4,58 zł) |
|
| Brokuły | 320g |
4,79 zł
(7,49 zł) |
|
| Cebula | 150g |
0,35 zł
(1,89 zł) |
|
| Cukinia | 120g |
1,20 zł
(8,49 zł) |
|
| Curry | 6g |
0,41 zł
(1,69 zł) |
|
| Cynamon | 8g |
1,02 zł
(2,29 zł) |
|
| Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 1020g |
4,45 zł
(6,98 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 112g |
0,78 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 240g |
1,85 zł
(2,78 zł) |
|
| Kalafior | 120g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 40ml |
0,14 zł
(3,49 zł) |
|
| Musztarda | 20g |
0,26 zł
(2,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 40g |
3,50 zł
(4,38 zł) |
|
| Ogórek gruntowy | 90g |
1,65 zł
(10,99 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 200g |
2,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 120g |
2,20 zł
(10,99 zł) |
|
| Pierś z indyka | 200g |
4,83 zł
(14,49 zł) |
|
| Rodzynki | 14g |
0,31 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Ziemniaki | 300g |
0,55 zł
(3,69 zł) |
|
| Śledź marynowany | 200g |
4,85 zł
(8,49 zł) |