Pokroić i zapakować do pudełka :)
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Curry | 3g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kasza kuskus | 100g |
![]() |
|
Mango | 750g |
![]() |
|
Melon | 1080g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 300ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Nasiona chia | 9g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |