Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać mąkę i dobrze wymieszać, dodać jajko i trochę soli. Ciasto ma być luźne. Wymieszać dokladnie i odstawić na 15-20 minut. W opiekaczu do tostów wykładamy żółty ser na spód, na serze układamy warzywa, a całość zalewamy ciastem. Pieczemy przez 10-15minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 1440g |
![]() |
|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 156g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 200g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 460ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 100g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Nasiona chia | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 70g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 300g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Salami lekkie | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser mozzarella | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |