Darmowa dieta 3600 kcal nr 2769



Śniadanie


Filety śledziowe z ogórkiem i grahamką (wersja bezglutenowa)
832 kcal
Łączna waga porcji: 600g.

B: 56.7 g T: 39.96 g W: 63.36 g (BŁ: 3.12 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

21   51

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Filety podajemy z pokrojonymi w paski ogórkami kwaszonymi i krążkami ryżowymi.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem naturalnym
502 kcal
Łączna waga porcji: 860g.

B: 14.68 g T: 25.96 g W: 64.74 g (BŁ: 24.48 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   45

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
908 kcal
Łączna waga porcji: 1038g.

B: 21.54 g T: 35.5 g W: 135.1 g (BŁ: 20.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   44

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Kanapki z pastą fasolową (wersja lżejsza)
818 kcal
Łączna waga porcji: 872g.

B: 30.88 g T: 16.04 g W: 155.86 g (BŁ: 34.62 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   42

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Kolacja


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
579 kcal
Łączna waga porcji: 1500g.

B: 11.94 g T: 7.47 g W: 126.99 g (BŁ: 19.71 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

51   21

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3639 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału  

Wartości odżywcze:


Białko: 135.74 g
Tłuszcz: 124.93 g
Węglowodany: 546.05 g (w tym błonnik: 102.25 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 360g     1,80 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 210g     1,99 zł (3,79 zł)
Cytryna 80g     1,12 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 160g     1,92 zł (4,79 zł)
Dynia 500g     4,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 2g     0,26 zł (1,29 zł)
Hummus naturalny 80g     2,99 zł (2,99 zł)
Imbir (proszek) 2g     0,25 zł (1,89 zł)
Kiwi 225g     3,37 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 32g     3,83 zł (5,98 zł)
Krążki ryżowe 60g     1,47 zł (2,69 zł)
Makaron ryżowy 100g     3,90 zł (7,79 zł)
Marchew 300g     0,92 zł (2,29 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 240g     2,99 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 620g     11,36 zł (21,98 zł)
Pieprz czarny 2g     0,18 zł (1,79 zł)
Pomidory 240g     1,28 zł (3,99 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Sezam 20g     0,52 zł (7,79 zł)
Szpinak 150g     2,99 zł (3,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 1000ml 0,00 zł (0,00 zł)
Śledź marynowany 300g     7,28 zł (8,49 zł)



×