W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Filet z łososia | 160g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 136g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 160g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |