1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 200g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 60g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 160g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 360g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 80g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 120g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 40g |
![]() |
|
Mieszanka włoska mrożona | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 80g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 460ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 1000g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 128ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Przyprawa włoska | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 120g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |