Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
1. W misce wymieszać wszystkie suche składniki, następnie dodać wszystkie mokre i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji masy. 2. Piec 12-15 min w 180 stopniach C.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukier biały | 200g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 200g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 10g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 250g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 100g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 115ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 200g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 180g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 300ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |