W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Filet z łososia | 160g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 116g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 260g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 22g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 350ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |