Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Migdały | 60g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 80ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 140g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |