1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 600g |
2,99 zł
(4,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 60g |
1,68 zł
(6,99 zł) |
|
| Cukier | 20g |
0,06 zł
(2,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
3,06 zł
(4,29 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 300g |
2,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
| Ksylitol | 14g |
0,73 zł
(12,99 zł) |
|
| Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
0,56 zł
(4,49 zł) |
|
| Mielone mięso wołowe | 150g |
3,00 zł
(9,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 144g |
0,43 zł
(2,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Passata pomidorowa | 150g |
1,28 zł
(5,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 2g |
0,05 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki owsiane | 80g |
0,53 zł
(3,29 zł) |
|
| Ser gouda tłusty | 15g |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |