1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 20g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
| Cynamon | 10g |
1,27 zł
(2,29 zł) |
|
| Granat | 100g |
2,72 zł
(5,99 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 150g |
1,05 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza manna | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
| Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 115ml |
0,40 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko krowie 3,2% | 250g |
0,72 zł
(2,89 zł) |
|
| Musztarda | 10g |
0,13 zł
(2,49 zł) |
|
| Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 350g |
1,05 zł
(2,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
| Oregano (suszone) | 1g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
| Pomidory | 340g |
1,81 zł
(3,99 zł) |
|
| Rukola | 50g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
| Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
| Ser typu "Feta" | 100g |
1,59 zł
(4,29 zł) |
|
| Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |