Wsypać wszystkie składniki do pojemnika, wbić jajka, zmiksować blenderem, smażyć na oleju do ścięcia ok 10 min, przerzucić na drugą stronę na 2min.
W przepisie użyte są mąki bezglutenowe. Można je zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Biały pieprz | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 3g |
0,03 zł
(5,49 zł) |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 168g |
1,17 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 5g |
0,23 zł
(6,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
1,05 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 30g |
0,60 zł
(7,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 45g |
5,17 zł
(11,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 37g |
0,83 zł
(4,49 zł) |
|
Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
Seler, korzeń | 200g |
0,77 zł
(2,69 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Ser twarogowy chudy | 100g |
1,33 zł
(1,99 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
1,04 zł
(5,19 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |
|
Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |