Darmowa dieta 1200 kcal nr 108299



Śniadanie


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

83   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Drugie śniadanie


Tosty pełnoziarniste z serem, papryką i polędwicą sopocką
227 kcal
Łączna waga porcji: 108g.

B: 10.87 g T: 9.42 g W: 26.29 g (BŁ: 3.36 g)



66   10

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kromki pieczywa tostowego smarujemy masłem.
  2. Na pierwszą z nich kładziemy kolejno plaster polędwicy, pokrojoną paprykę i plaster sera.
  3. Przykrywamy drugą z nich i wkładamy do rozgrzanego opiekacza.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Kolacja


Fit Pomidorowa
266 kcal
Łączna waga porcji: 439g.

B: 8.31 g T: 14.76 g W: 27.98 g (BŁ: 5.06 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   9

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Podsmaż na oleju kokosowym cebulę, czosnek, soczewicę, marchewkę. Posyp kurkuma, dodaj chilli. Zalej wodą lub bulionem, dodaj przecier pomidorowy. Gotuj około 10min. Dodaj sól, pieprz, mleko kokosowe i zagotuj. Zblenduj całość na krem. Posyp słonecznikiem i natką pietruszki.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1238 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 33.7 g
Tłuszcz: 43.88 g
Węglowodany: 193.81 g (w tym błonnik: 30.88 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bulion warzywny 750g     81,91 zł (83,88 zł)
Cebula 110g     0,26 zł (1,89 zł)
Chleb tostowy pełnoziarnisty 46g     0,32 zł (3,49 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Kurkuma 1g     0,08 zł (1,69 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Marchew 135g     0,41 zł (2,29 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 120ml     2,16 zł (8,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 1g     0,02 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 1g     0,09 zł (2,19 zł)
Olej kokosowy 50g     2,50 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 30g     0,55 zł (10,99 zł)
Passata pomidorowa 500g     4,28 zł (5,99 zł)
Pieprz czarny 2g     0,18 zł (1,79 zł)
Polędwica sopocka 12g     0,34 zł (16,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Ser żółty królewski light 15g     0,51 zł (4,59 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 90g     1,33 zł (5,19 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×