Darmowa dieta 1200 kcal nr 58431



Śniadanie


Koktajl z bananem, pomarańczą i kiwi
274 kcal
Łączna waga porcji: 650g.

B: 4.48 g T: 2.69 g W: 63.43 g (BŁ: 9.32 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

95   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze.


Drugie śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką (wersja lżejsza)
228 kcal
Łączna waga porcji: 190g.

B: 6.73 g T: 5.83 g W: 42.2 g (BŁ: 9.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Kolacja


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Wartości odżywcze:


Białko: 41.61 g
Tłuszcz: 28.38 g
Węglowodany: 214.17 g (w tym błonnik: 46.99 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Hummus z chilli 20g     0,75 zł (2,99 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 10g     1,20 zł (2,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1.25g     0,11 zł (1,79 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 100g     2,08 zł (2,49 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)
Woda 375ml 0,00 zł (0,00 zł)



×