Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 75g |
![]() |
|
Cynamon | 6g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Por | 320g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 800ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 160g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |