Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 330g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Woda | 262ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |