Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 120g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
![]() |