Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 10g |
![]() |
|
Brokuły | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 320g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jarmuż | 500g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 170g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 700g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.02g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |