propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bazylia (suszona) | 0.25g |
0,06 zł
(2,29 zł) |
|
| Cebula | 250g |
0,59 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 35g |
0,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukinia | 125g |
1,25 zł
(8,49 zł) |
|
| Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Goździki | 2g |
0,26 zł
(1,29 zł) |
|
| Jabłko | 225g |
0,98 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 204g |
1,43 zł
(6,99 zł) |
|
| Kabanosy z kurczaka | 45g |
2,57 zł
(9,99 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
0,47 zł
(1,49 zł) |
|
| Liść laurowy | 1g |
0,22 zł
(1,29 zł) |
|
| Marchew | 315g |
0,96 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 120g |
2,20 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory | 1190g |
6,33 zł
(7,98 zł) |
|
| Rukola | 10g |
0,60 zł
(5,99 zł) |
|
| Schab pieczony | 20g |
0,89 zł
(6,69 zł) |
|
| Seler, korzeń | 150g |
0,58 zł
(2,69 zł) |
|
| Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Udko z kurczaka | 120g |
2,18 zł
(9,99 zł) |