Darmowa dieta 1300 kcal nr 34520



Śniadanie


Klasyczna jajecznica na maśle
294 kcal
Łączna waga porcji: 244g.

B: 16.37 g T: 15.05 g W: 26.12 g (BŁ: 4.91 g)

Wegetariańskie  

102   6

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Masło rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim pokrojoną cebulę.
  2. Po kilku minutach zmniejszamy ogień i dodajemy jajko, sól i pieprz do smaku, mieszamy aż do uzyskania porządanej konsystencji.
  3. Zjadamy z chlebem.


Drugie śniadanie


Wafle ryżowe z hummusem
205 kcal
Łączna waga porcji: 90g.

B: 4.62 g T: 12.18 g W: 21 g (BŁ: 3.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.



Obiad


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Kolacja


Kanapka z serem twarogowym, szczypiorkiem i rzodkiewką
252 kcal
Łączna waga porcji: 220g.

B: 15 g T: 4.84 g W: 41.54 g (BŁ: 7.64 g)

Wegetariańskie  

68   6

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy serem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojony szczypiorek i rzodkiewkę.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1342 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 67.25 g
Tłuszcz: 50.33 g
Węglowodany: 178.33 g (w tym błonnik: 41.88 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 102g     0,71 zł (6,99 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 10g     1,20 zł (2,99 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1.25g     0,11 zł (1,79 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 90g     1,87 zł (2,49 zł)
Serek twarogowy ziarnisty 80g 0,00 zł (0,00 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)



×