Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 10g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 400g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 256g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 120g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 150g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 5g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |