Darmowa dieta 1300 kcal nr 6952



Śniadanie


Kanapki z pastą z makreli (wersja lżejsza)
346 kcal
Łączna waga porcji: 347g.

B: 19.46 g T: 11.08 g W: 46.95 g (BŁ: 9.1 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

21   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makrelę pozbawioną ości miksujemy z cebulą, natką pietruszki i papryką. Powstałą pastą smarujemy chleb, nakładamy sałatę i ogórka.


Drugie śniadanie


Shake szpinakowy
206 kcal
Łączna waga porcji: 790g.

B: 6.62 g T: 7 g W: 35.34 g (BŁ: 11.82 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze


Obiad


Melon
266 kcal
Łączna waga porcji: 720g.

B: 6.48 g T: 2.16 g W: 60.48 g (BŁ: 7.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   34

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pokroić i zapakować do pudełka :)



Podwieczorek


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1299 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 49.91 g
Tłuszcz: 39.19 g
Węglowodany: 211.3 g (w tym błonnik: 43.27 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 160g     1,60 zł (7,99 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cebula czerwona 30g     0,14 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Imbir 10g     0,28 zł (5,69 zł)
Jogurt naturalny 2% 120g     0,93 zł (1,39 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Makrela, wędzona 60g     1,44 zł (5,99 zł)
Melon 720g     7,19 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 20g     0,56 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 80g     1,00 zł (4,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 80g     1,47 zł (10,99 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Sałata masłowa 15g     0,53 zł (4,99 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Woda 700ml 0,00 zł (0,00 zł)



×