1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Czekolada gorzka | 5g |
0,22 zł
(4,49 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 20g |
0,49 zł
(2,69 zł) |
|
| Marchew | 500g |
1,53 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Mielona papryka słodka | 1g |
0,06 zł
(1,29 zł) |
|
| Miód pszczeli | 49g |
1,84 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko kokosowe (bez cukru) | 50ml |
0,90 zł
(8,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 20ml |
0,07 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 250g |
2,62 zł
(10,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej kokosowy | 12g |
0,60 zł
(11,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pietruszka, korzeń | 100g |
0,83 zł
(2,49 zł) |
|
| Pietruszka, liście | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
| Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
1,48 zł
(5,19 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 5g |
0,10 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |