Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 95g |
0,73 zł
(1,39 zł) |
|
| Koperek suszony | 5g |
0,81 zł
(3,09 zł) |
|
| Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Pomidory | 200g |
1,06 zł
(3,99 zł) |
|
| Pstrąg strumieniowy, świeży | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
| Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Ziemniaki, młode | 250g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |