Darmowa dieta 1300 kcal nr 76315



Śniadanie


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

83   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie z jogurtem (wersja lżejsza)
146 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 7.45 g T: 3 g W: 23.3 g (BŁ: 2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

35   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
419 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 11.2 g T: 12.52 g W: 69.85 g (BŁ: 8.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podwieczorek


Surówka z kiszonej kapusty z orzechami
206 kcal
Łączna waga porcji: 164g.

B: 4.9 g T: 17.33 g W: 9.89 g (BŁ: 4.69 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

11   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sposób przygotowania: Kapustę drobno pokroić. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce używając dużych oczek. Posiekaną kapustę wymieszać ze startą marchwią, posiekanymi orzechami i przyprawić do smaku solą i pieprzem, polać oliwą, posypać natką pietruszki i wymieszać.


Kolacja


Chłodnik z soku z buraka
249 kcal
Łączna waga porcji: 457g.

B: 17.43 g T: 9.42 g W: 26 g (BŁ: 3.68 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

11   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Do miski wkładamy i delikatnie mieszamy: - Jajko gotowane na twardo pokrojone w dużą kostkę; - Obranego ogórka - startego na tarce o dużych oczkach i odsączonego; - Rzodkiewki pokrojone w plasterki; - Kiełki brokuła; - Jogurt; - Sok z buraka; - Sól i pieprz do smaku;


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1311 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 44.73 g
Tłuszcz: 44.22 g
Węglowodany: 201.03 g (w tym błonnik: 31.04 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bakłażan 200g     2,22 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 315g     2,43 zł (2,78 zł)
Kapusta kwaszona (kiszona) 110g     0,55 zł (4,99 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Kiełki brokuła 32g     3,19 zł (4,99 zł)
Marchew 38g     0,12 zł (2,29 zł)
Natka pietruszki 26g     2,28 zł (4,38 zł)
Ogórek gruntowy 35g     0,64 zł (10,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 20g     2,30 zł (11,49 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Rzodkiewka 90g     1,87 zł (2,49 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Sok z buraków 75g     0,70 zł (6,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×