Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
| Fasola biała konserwowa | 800g |
7,98 zł
(7,98 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 450g |
3,15 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 480g |
3,71 zł
(4,17 zł) |
|
| Kakao w proszku | 80g |
3,73 zł
(6,99 zł) |
|
| Mango | 280g |
5,26 zł
(7,99 zł) |
|
| Migdały | 30g |
2,55 zł
(8,49 zł) |
|
| Miód pszczeli | 325g |
12,18 zł
(14,99 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 48g |
0,14 zł
(2,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 10g |
0,25 zł
(0,75 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |