Darmowa dieta 1300 kcal nr 7774



Śniadanie


Kanapki z szynką z indyka i warzywami
362 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 14.6 g T: 10.85 g W: 56.49 g (BŁ: 9.27 g)



79   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka



Drugie śniadanie


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
193 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 3.98 g T: 2.49 g W: 42.33 g (BŁ: 6.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Sałatka z awokado i kurczakiem (z chlebem)
366 kcal
Łączna waga porcji: 305g.

B: 15.79 g T: 22.17 g W: 29.52 g (BŁ: 7.18 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

40   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy na parze. Sałatę rwiemy na małe kawałki, awokado kroimy w kostkę, pomidory na pół, cebulę drobno siekamy. Całość polewamy oliwą, doprawiamy i mieszamy. Podajemy z chlebem.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
140 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 2.5 g T: 0 g W: 35 g (BŁ: 5 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

22   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Gołąbki wegańskie (warzywne)
262 kcal
Łączna waga porcji: 861g.

B: 15.04 g T: 1.7 g W: 56.76 g (BŁ: 18.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   25

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj i obierz warzywa.
  2. Marchew, pietruszkę, kalafiora i cebulę ugotuj na parze.
  3. Zblenduj ugotowane warzywa i przypraw słodką papryką, pieprzem oraz solą.
  4. Ugotuj kapustę w posolonej wodzie. Zdejmij liście.
  5. Farsz ze zblendowanych warzyw zawiń w liście kapusty.
  6. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej pomidorową passatą.
  7. Naczynie przykryj i duś gołąbki w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze około 220 st. C.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1323 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 51.91 g
Tłuszcz: 37.21 g
Węglowodany: 220.1 g (w tym błonnik: 46.62 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 250g     6,99 zł (6,99 zł)
Cebula 360g     0,85 zł (1,89 zł)
Cebula czerwona 30g     0,14 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Filet z piersi kurczaka 50g     0,87 zł (8,69 zł)
Kalafior 1760g     29,30 zł (29,97 zł)
Kapusta biała 3000g     5,69 zł (5,69 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Marchew 180g     0,55 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 0.4g     0,03 zł (1,29 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Ogórek 90g     0,60 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Passata pomidorowa 1400g     11,98 zł (11,98 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 180g     1,49 zł (2,49 zł)
Pomidory koktajlowe 60g     0,84 zł (3,49 zł)
Sałata masłowa 50g     1,78 zł (4,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Szynka z indyka 45g     2,12 zł (7,99 zł)
Sól himalajska 10g     0,10 zł (3,49 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×