1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 750g |
![]() |
|
Cebula | 110g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew | 165g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 170ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 11g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 1g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 500g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 150g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 5g |
![]() |