Darmowa dieta 1300 kcal nr 79421



Śniadanie


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Drugie śniadanie


Koktajl melonowy z imbirem
174 kcal
Łączna waga porcji: 358g.

B: 2.09 g T: 3.26 g W: 35.71 g (BŁ: 2.13 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.



Obiad


Racuchy jaglane z gumijagodami
487 kcal
Łączna waga porcji: 254g.

B: 8.83 g T: 19.17 g W: 76.39 g (BŁ: 12.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Kolacja


Tacos w liściach kapusty z indykiem i sosem guacamole
319 kcal
Łączna waga porcji: 384g.

B: 26.12 g T: 10.52 g W: 33.14 g (BŁ: 6.42 g)

Bez laktozy  

7   14

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sos: Awokado obieramy i kroimy na małe kawałki,wrzucamy do naczynia i dodajemy sok z limonki,pokrojoną cebulę i czosnek.Całość miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą i pieprzem. Tacos: Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Kmin rzymski i kolendrę rozgniatamy. Indyka kroimy na małe kawałki ,doprawiamy przyprawami i podsmażamy na łyżeczce masła klarowanego. Obieramy pomidor i kroimy go w kosteczkę. Dodajemy posiekaną cebulę,doprawiamy solą i pieprzem. Na umyte i oszuszone liście kapusty pekińskiej nakładamy sos guacamole, kawałki indyka i pomidor z cebulką raz kaszę gryczaną.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1269 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy  

Wartości odżywcze:


Białko: 39.95 g
Tłuszcz: 45.05 g
Węglowodany: 191.16 g (w tym błonnik: 28.46 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 7g     0,20 zł (5,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Kapusta pekińska 100g     0,94 zł (7,99 zł)
Kasza gryczana 50g     0,57 zł (4,59 zł)
Ksylitol 14g     0,73 zł (12,99 zł)
Limonka 30g     0,47 zł (4,99 zł)
Masło klarowane 6g     0,26 zł (21,49 zł)
Melon 100g     1,00 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 1g     0,06 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Mąka jaglana 60g     0,72 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Oregano (suszone) 1g     0,17 zł (1,69 zł)
Pierś z indyka 200g     4,83 zł (14,49 zł)
Pomidory 200g     1,06 zł (3,99 zł)
Porzeczki czarne 110g     1,46 zł (5,99 zł)
Suszona kolendra 5g     0,43 zł (1,29 zł)
Woda 300ml 0,00 zł (0,00 zł)



×