Darmowa dieta 1300 kcal nr 83232



Śniadanie


Jaglanka na mleku roślinnym
326 kcal
Łączna waga porcji: 354g.

B: 5.97 g T: 4.57 g W: 66.86 g (BŁ: 2.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

8   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jaglanka na mleku roślinnym: Jaglanka na mleku roślinnym : Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem. Odczekać 2-3 minuty. Zlać wrzątek i przelać kaszę na sitku zimną wodą. Tak przygotowaną kaszę ugotować.


Drugie śniadanie


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Obiad


Zupa krem z dyni i grochu
505 kcal
Łączna waga porcji: 521g.

B: 24.48 g T: 20.83 g W: 66.35 g (BŁ: 21.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

18   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 1 szklankę wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Wartości odżywcze:


Białko: 41.66 g
Tłuszcz: 48.66 g
Węglowodany: 206.07 g (w tym błonnik: 36.17 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 45g     0,30 zł (2,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Kasza jaglana 54g     0,52 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Marchew 40g     0,12 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 25g     0,62 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Woda 290ml 0,00 zł (0,00 zł)



×