Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 3g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czarne jagody | 125g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 110g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 104g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Marchew | 23g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 250g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 50g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |