Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 85g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 750g |
![]() |
|
Cebula | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Imbir | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew | 120g |
![]() |
|
Melon | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 1g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 50g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 500g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.1g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 90g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |