Darmowa dieta 1300 kcal nr 90003



Śniadanie


Musli z jabłkiem i jogurtem
315 kcal
Łączna waga porcji: 303g.

B: 7.95 g T: 7.53 g W: 57.03 g (BŁ: 6.13 g)

Wegetariańskie  

17   7

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Musli wsyp do miski i dodaj starte jabłko.Składniki te zalej sokiem,dokładnie wymieszaj i odstaw na 5-6minut, by płatki nasiąkły i nabrały jabłkowego aromatu. Tak przygotowane musli przełóż do miseczki,rozdzielając na porcje , następnie dodaj jogurt i na koniec posyp siemieniem lnianym i miodem.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Serek z mango (bezglutenowy)
236 kcal
Łączna waga porcji: 350g.

B: 20.52 g T: 0.96 g W: 38.3 g (BŁ: 2.64 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

17   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mango kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
466 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 9.81 g T: 20.76 g W: 60.07 g (BŁ: 0.35 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

53   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1314 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 46.06 g
Tłuszcz: 42.76 g
Węglowodany: 195.11 g (w tym błonnik: 16.1 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Jabłko 180g     0,79 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 125g     0,97 zł (1,39 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Mango 140g     2,63 zł (7,99 zł)
Miód pszczeli 20g     0,75 zł (14,99 zł)
Musli z rodzynkami i orzechami 75g 0,00 zł (0,00 zł)
Mąka kukurydziana 48g     0,17 zł (3,59 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Płatki jaglane 10g     0,14 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Siemię lniane 5g     0,05 zł (3,99 zł)
Sok jabłkowy 200g 0,00 zł (0,00 zł)
Woda 240ml 0,00 zł (0,00 zł)



×