Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Gruszka | 255g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kalafior | 150g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 375ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |