Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, później kmin rzymski, oregano i odrobinę chilli. Przestudzić. Mielone mięso z indyka wymieszać z posiekaną pietruszką, cebulą z przyprawami, dodać sól i pieprz. Uformować kotleciki i piec w nagrzanym piekarniku (180-200st) przez ok. 20 - 25 min. Można też usmażyć, ale wiadomo - pieczone będzie lżejsze. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać troszkę oleju z suszonych pomidorów, kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, doprawić miętą (może być suszona). Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Cytryna | 3g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Imbir | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 90g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Melon | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mięso mielone z indyka | 200g |
![]() |
|
Mięta suszona | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 60g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |