Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 170g |
4,75 zł
(6,99 zł) |
|
Gruszka | 255g |
1,78 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
0,54 zł
(1,39 zł) |
|
Kalafior | 150g |
2,50 zł
(9,99 zł) |
|
Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
Malina | 60g |
1,20 zł
(9,99 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
1,75 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko migdałowe | 240g |
2,52 zł
(10,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
2,24 zł
(7,99 zł) |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
0,10 zł
(4,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |