Darmowa dieta 1400 kcal nr 2685



Śniadanie


Omlet z brokułami
331 kcal
Łączna waga porcji: 326g.

B: 17.84 g T: 19.57 g W: 22.28 g (BŁ: 2.67 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

38   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyte różyczki brokuła gotujemy na parze przez ok. 12 minut.
  2. Do miski rozbijamy jajko, dodajemy sół, pieprz, mleko i bazylię.
  3. Dokładnie mieszamy.
  4. Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju.
  5. W misce mieszamy ze sobą jogurt, musztardę, sól i pieprz.
  6. Usmażony omlet przekładamy na talerz, smarujemy sosem jogurtowym i podajemy z ugotowanymi brokułami.. 


Drugie śniadanie


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
193 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 3.98 g T: 2.49 g W: 42.33 g (BŁ: 6.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Sałatka z czerwoną fasolą
352 kcal
Łączna waga porcji: 437g.

B: 17.15 g T: 7.68 g W: 62.11 g (BŁ: 16.25 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
280 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 5 g T: 0 g W: 70 g (BŁ: 10 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1430 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 53.71 g
Tłuszcz: 41.7 g
Węglowodany: 233.14 g (w tym błonnik: 44.33 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bazylia (suszona) 10g     2,29 zł (2,29 zł)
Borówka amerykańska 500g     13,98 zł (13,98 zł)
Brokuły 100g     1,50 zł (7,49 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Jaja kurze całe 56g     0,39 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 170g     1,31 zł (1,39 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Mleko krowie 1,5% 20ml     0,07 zł (3,49 zł)
Musztarda 10g     0,13 zł (2,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Ocet balsamiczny 2g     0,10 zł (12,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pomidory 420g     2,23 zł (3,99 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Woda 450ml 0,00 zł (0,00 zł)



×